چگونه دو قائم داریم؟




قسمت اول توضیح لفظ قائم و مهدی
قسمت دوم توضیح لفظ قائم و مهدی 

در گفتگوی قسمت پیشین پدر با این جملات با فرزندانش صحبت نمود:
محمود: پدر اکنون فهمیدم که ما دوازده مهدی داریم و روایات بسیاری آنان رانقل کرده اند،و لفظ مهدی گاهی به امام محمد بن حسن عسکری(ع) اشاره دارد و گاهی به مهدی اول وسوم به غیر از  آنان اشاره دارد.

و اما ادامه مطلب: 
 اما به من وعده دادید که به سوالم پاسخ دهید که چگونه ما دو قائم داریم؟
 پدر : آری فرزندم اکنون پاسخت را می دهم و قبل از اینکه روایاتی برایتان ذکرمیکنم که از خلال آن حقیقت را بشناسید:

ابی جعفر وابی عبد الله (ع) در ذکر کوفه در طی حدیثی فرمودند: (...فيها مسجد سهيل الذي لم يبعث الله نبياً إلاّ وصلّى فيه، ومنها يظهر عدل الله، وفيها يكون قائمه والقوّام من بعده، وهي منازل النبيين والأوصياء والصالحين) ([1]).

( ... در آن مسجد سهله است که خداوند پیامبری را مبعوث نکرده جز اینکه آن در این مسجد نماز خواند، و عدالت از آن ظهور می کند ودر آن جا قائم و قائمان بعد از او میباشند و آن جا منازل انبیاء و اوصیا و صالحین است).

فرزندانم این روایت بر وجود جانشینان بعد از قائم محمد بن حسن عسکری(ع) دلالت می کند، و آنان قائم به امر پدرشان امام مهدی (ع) می باشند، و هر امامی در زمان خود قائم به امر است اما در اینجا قائمی هست که زمین را پر ازعدل و قسط می کند و این همان معنی است که امام کاظم (ع) برایمان روشن می کنند: 

یونس بن عبدالرحمن می گوید: بر موسی بن جعفر(ع) وارد شدم و از ایشان پرسیدم: یا ابن رسول الله شما قائم به حق هستید؟ فرمودند: (أنا القائم بالحق، ولكن القائم الذي يطهر الأرض من أعداء الله عز وجل ويملأها عدلاً كما ملئت جوراً وظلماً، هو الخامس من ولدي له غيبة يطول أمدها خوفاً على نفسه، يرتد فيها أقوام ويثبت فيها آخرون. ثم قال: طوبى لشيعتنا، المتمسكين بحبلنا في غيبة قائمنا، الثابتين على موالاتنا والبراءة من أعدائنا، أولئك منا ونحن منهم، قد رضوا بنا أئمة، ورضينا بهم شيعة، فطوبى لهم، ثم طوبى لهم، وهم والله معنا في درجاتنا يوم القيامة([2]).

(من قائم به حق هستم اما قائمی که زمین را از دشمنان خدا پاک می کند و آن را پر ازعدل و قسط می کند همانگونه که از ظلم و ستم پرشده ، همان پنجمین از فرزندانم است ،به خاطر ترس از کشتن خود برای او غیبت طولانی خواهد بود، که اقوامی در آن مرتد شده و اقوامی ثابت قدم می مانند. سپس فرمودند: خوشا به حال شیعیان ما  که به حبل ما در غیبت قائم چنگ زننده ،وبر محبت ما و بیزار از ظلم وستم  دشمنان ما ثابت مانده اند، آنان از ما و ما از آنان هستیم ،و راضی بهامامت ما هستند، وما به شیعه بودن آنان هم راضی هستیم، پس خوشا به حال آنان ، سپس خوشابه حال آنان ،به خداوند سوگند آنان در قیامت نزد ما و هم رتبه ما هستند).

پس هر امام قائم به امر امام قبل از خود می باشد اما آن قائمی که زمین را پر از عدل و قسط می کند شخص خاصی از قوام است .
پس روایات می گوید که بعد از امام مهدی(ع) قائمانی می آیند واز همین جا لفظ قائم(ع) گاهی بر امام محمد بن حسن عسکری (ع) اشاره دارد و گاهی نیز به غیر از ایشان اشاره می کند .

ادامه دارد...
با ما در پستهای بعدی همراه باشید. 






[1]- تهذيب الأحكام:ج6/ص31،كامل الزيارات:ص76،مختصر بصائر الدرجات:ص178.
[2]- كمال الدين وتمام النعمة: ص 361، كفاية الأثر:ص269، بحار الأنوار:ج51/ص151.

Reacties

  1. بیشتر افراد سر نخواستن و متوجه نشدن این مساله سقوط میکنن...خدا ما رو ثابت قدم نگه داره

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ان‌شاالله‌قائم ازما‌راضی‌باشدوبرای‌خودش‌خرج‌کند

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

راز ستاره داوود (ع)

موکب 519

به کدامین جرم و گناه انصار امام مهدی (ع) را به زندان می افکنید؟